Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Αναβλητικός? Όχι πια..

Συνέχεια… μέρος 3ο

_2_~1

Ο 6ος είναι ο φόβος να ζω σε υψηλότερα πρότυπα. Αυτός ο φόβος αναπτύσσεται γιατί αισθανόμαστε πως φέροντας εις πέρας κάποια καθήκοντα θα απαιτείται από εμάς να κρατάμε πάντα αυτό το πρότυπο για την υπόλοιπή μας ζωή. Οι άνθρωποι πάντα θα ψάχνουν την πιο αποτελεσματικό τρόπο να ζουν, και συχνά φοβούνται μην κολλήσουν στην εικόνα του καλού προτύπου ή του καλού παραδείγματος για τους άλλους. Ο κίνδυνος αυτού του φόβου είναι, όπως και του φόβου της επιτυχίας, ότι μας σταματάει να επιτυγχάνουμε τους στόχους στην ζωή μας.

Ο 7ος είναι ο φόβος της αλλαγής. Όλοι αλλάζουμεBankoboev.Ru_smelaya_migraciya συνέχεια, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, είναι μια φυσική κατάσταση. Συχνά οι άνθρωποι δημιουργούμε μία σταθερή βάση όπου νοιώθουμε άνετα, στην οποία οι συμπεριφορές μας είτε θετικές είτε αρνητικές συνεχώς ισχυροποιούνται. Όταν λέμε ότι φοβόμαστε την αλλαγή, ουσιαστικά φοβόμαστε μην χάσουμε την βάση που πατάμε και νοιώθουμε ότι δουλέψαμε σκληρά για να την δημιουργήσουμε. Για να ξεπεράσουμε τον φόβο της αλλαγής πρέπει συχνά να ρισκάρουμε την αίσθηση της άνεσης. Αν είμαστε σοβαροί για κάτι στην ζωή μας, πρέπει να δουλέψουμε επάνω σε μία νέα βάση μέχρι να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ποιότητα ζώνης άνεσης.

Ο 8ος φόβος είναι της μεγάλης ευθύνης. 922392621Όσο ο καθένας μας μεγαλώνει και ενηλικιώνεται περνάει στην φάση που θέλει να είναι ελεύθερος και ωραίος. Συχνά αν δεν είμαστε προσεκτικοί , αυτό γίνεται τρόπος ζωής. Αρχίζουμε να φοβόμαστε τις πραγματικές ευθύνες και δεσμεύσεις που η επιτυχία απαιτεί. Όταν φοβόμαστε να σοβαρευτούμε με την ζωή μας, είναι γιατί είμαστε μπερδεμένοι με την έννοια του πράγματος. Το να είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για τις πράξεις σας δεν σημαίνει ότι θα χάσετε κάθε έννοια διασκέδασης και ελευθερίας. Μάλλον πρέπει να παραδεχθείτε ότι η ζωή χρειάζεται συγκεκριμένες δόσεις συνέπειας.

start

Ο 9ος είναι ο φόβος του να τελειώνουμε. Αυτός ο φόβος συνδέεται με τον φόβο της αλλαγής και τον φόβο της ατέλειας. Ξοδευόμαστε πολύ στις λεπτομέρειες κάποιας εργασίας γιατί ουσιαστικά δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την ζωή χωρίς αυτό. Αυτό είναι πολύ πραγματικό στις μακροχρόνιες σχέσεις και στις επαγγελματικές συμφωνίες. Για να αντιμετωπίσουμε αυτό τον φόβο πρέπει απλά να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα και να ολοκληρώσουμε αυτό που αποφεύγουμε.

Ο 10ος είναι ο φόβος της απόρριψης. Αυτός ο φόβος είναι η βαθύτερη πηγή του φόβου της αλλαγής, του φόβου να κάνω λάθη και του φόβου της επιτυχίας. Σε κανένα δεν αρέσει να του λένε όχι ή να γελοιοποιείται, να τον αγνοούν και να αδιαφορούν γι αυτόν. Είναι μια απαίσια και πολλές φορές εξοντωτική εμπειρία, και όλοι λίγο πολύ την έχουμε γευτεί.

SteppedOn

Για να ελαχιστοποιήσουμε την έκθεση που έχουμε στην απόρριψη , ανακαλύπτουμε συμπεριφορές σαν την αναβλητικότητα για να δημιουργήσουμε ‘καβάντζα’ . κι αυτό είναι καλό σε μικρές δόσεις, αλλά αν το πάρουμε το θέμα σοβαρά και θέλουμε να προχωρήσουμε με την ζωή μας, τελικά θα πρέπει να ρισκάρουμε και συχνά να ζήσουμε την απόρριψη.

ΑΣΚΗΣΗ: βρείτε δύο ή περισσότερους φόβους που ίσως έχετε βιώσει από την πιο πάνω λίστα. Σκεφτείτε τρόπους που σας κρατάνε κάτω και πως θα αρχίσετε να τους αντιμετωπίζετε και να τους απομακρύνετε.

Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε συγκεκριμένους φόβους, προσπαθήστε να βρείτε τους πλησιέστερους που ίσως έχετε βιώσει. Σκεφτείτε μερικά παραδείγματα στην ζωή σας όπου είχατε τρομακτικές εμπειρίες που ταιριάζουν σε αυτά τα παραδείγματα.

6. Μέθοδοι για να ξεπεράσουμε την αναβλητικότητα

Πρώτα θέστε στόχους

motion-wallpapers

Συχνά ο πιο απλός τρόπος για να απαλλαγείς από την αναβλητικότητα είναι η καθαρή σκέψη. Παίρνοντας ξεκάθαρες αποφάσεις για τις κινήσεις που θα κάνεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να μείνεις στον δρόμο σου. Και ο καλύτερος τρόπος να ξέρεις τι αποφάσεις να κάνεις είναι πάντα να τις βασίζεις στον στόχο σου.

Σχεδόν το 97% των ανθρώπων αμελούν να θέτουν στόχους στην ζωή τους, και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν έχουν επιτύχει τίποτα σημαντικό στην ζωή τους. Θέτοντας έναν στόχο είναι απαραίτητο στοιχείο για να κάνεις μία πραγματική και διαρκή αλλαγή στην ζωή σου. Όσο πιο συγκεκριμένος και ξεκάθαρος ο στόχος τόσο πιο εφικτό είναι να τον επιτύχετε. Εάν παλεύετε να αποφασίσετε τι θέλετε, τότε μπορείτε να δουλέψετε με τον προπονητή σας –Life Coach- για να μπείτε στην σωστή διαδικασία.

 

Προγραμματίστε την ημέρα και την εβδομάδα γραπτώς

image

Πολύ χρόνος της ζωής μας χαραμίζεται λόγω έλλειψης σωστού προγραμματισμού. Εάν αφιερώσουμε μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο μας για να προγραμματίσουμε και να αποφασίσουμε τι είναι σημαντικότερο και τι όχι να κάνουμε , θα έχουμε το πλεονέκτημα σε ότι δεν μας χρειάζεται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ημερολόγιό σας, για να τακτοποιήσετε τα ραντεβού σας, και τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες σας υποχρεώσεις για να βρίσκεστε πάντα στον σωστό δρόμο. Πάντοτε φροντίστε να κάνετε τα πιο σημαντικά πρώτα, και να ελέγχετε την πρόοδό σας συχνά.

Επίσης να θέτετε χρονικούς στόχους και όρια για τα καθήκοντά σας είναι ένας τρόπος για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά σας. Θέσετε ένα ‘συναγερμό’ πριν θέσετε το καθήκον ώστε να σας ειδοποιήσει όταν ξεμείνετε από χρόνο. Αν δείτε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο ξανακουρδίστε τον συναγερμό ή επαναπροσδιορίστε το καθήκον σας.

Διώξτε την σαβούρα από την ζωή σας

Είναι ένα παράξενο πράγμα πως το φυσικό μας περιβάλλον επηρεάζει τα συναισθήματά μας. Εάν αισθάνεστε πως δεν έχετε χρόνο να κάνετε τίποτα, τότε ίσως να περιστοιχίζεστε από πολύ σαβούρα. Η σαβούρα δεν είναι μόνο αυτό που λέμε ζω σε αχούρι, αλλά ότι ταράζει την ζωή σας , όπως οι ευθύνες, οι σχέσεις, δραστηριότητες, παλιά χόμπι κλπ. Ένας από τους πιο δυνατούς νόμους της έλξης είναι να δημιουργούμε χώρο για νέα πράγματα.

0_795af_331c4124_orig

Όποτε απομακρύνετε ένα κομμάτι που δεν λειτουργεί στην ζωή σας, δηλαδή σαβούρα, ξαφνικά νέες ευκαιρίες, άνθρωποι ή ιδέες αρχίζουν να έρχονται προς τα εσάς. Δοκιμάστε αυτή την αρχή σε κάποιο κομμάτι της ζωής σας που αισθάνεστε μπλοκαρισμένοι , και δείτε τι εμπειρίες θα εμφανιστούν.

Λογοδοτήστε σε κάποιον

Μερικές φορές ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε την αναβλητικότητα είναι να δημιουργήσουμε κάποιο τρόπο να λογοδοτούμε σε κάποιον έξω από το περιβάλλον μας. Αυτό αποκαλείται ‘εξωτερική πηγή’ και είναι μια δυνατή τεχνική. Δουλεύοντας με ένα Life Coach , ή ένα φίλο εμπιστοσύνης σε ένα σας σχέδιο, και δίνοντας αναφορά για την πρόοδό σας , σας δίνει ένα έξτρα εργαλείο που χρειάζεστε για να αλλάξετε.

Η αρχή της Φόρας

Φόρα είναι το αντίθετο της αναβλητικότητας. Είναι μία κατάσταση ενεργητικότητας και ροής των πραγμάτων, που όλοι έχουμε βιώσει μία φορά ή περισσότερες. Συχνά διαρκεί για μήνες ή σε μερικούς και χρόνια. Η αρχή της φόρας λειτουργεί με το γεγονός ότι χρειάζεται σχεδόν το 80% της προσπάθειάς σας για να ξεκινήσετε κάτι και το 20% για να το κρατήσετε αφού ξεκινήσατε. Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει με τους πυραύλους, το περισσότερο καύσιμο καίγεται για να ανυψωθεί ο πύραυλος και ελάχιστο για να μείνει σε τροχιά.

sb10068580p-001

Εάν κατανοήσετε αυτή την αρχή, είναι πολύ εύκολο να συνεχίσετε να είστε σε τροχιά στα δύσκολα. Όταν αλλάζετε την ζωή σας και προχωράτε, μπορεί να αισθάνεστε εξαντλημένοι, και να πιστεύετε ότι δεν αξίζει η προσπάθεια. Αλλά αν είστε πρόθυμοι να κάψετε καύσιμο, θα δείτε ότι η αρχή της φόρας παίρνει μπροστά και τότε σας βάζει σε μία κατάσταση ροής, τροχιάς, όπου όλα λειτουργούν με την λιγότερη προσπάθεια.

ΆΣΚΗΣΗ: επιλέξτε μία μέθοδο από την πιο πάνω λίστα. Σκεφτείτε τρόπους που θα μπορούσατε να τους περάσετε μέσα στον τρόπο ζωής σας αυτή την εβδομάδα, και οργανώστε τον χρόνο σας για να αρχίσετε. Αν σας είναι απαραίτητο , μοιραστείτε τις ιδέες σας με τον προπονητή σας, η ένα έμπιστο φίλο και πάρτε την εκτίμησή τους στον καλύτερο τρόπο για να δράσετε.

ΤΕΛΟΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: