Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Μαθήματα Πλούτου

 

Συνέχεια…

6. Τα χρήματα είναι απλά ένα σύμβολο.

imagesCAKJC8HJ

Τα χρήματα είναι απλά ένα σύμβολο που βοηθάει στις συναλλαγές μας , και μας επιτρέπει να μάθουμε και να βιώσουμε την ακεραιότητα, την τιμιότητα, την δικαιοσύνη και την συμπόνια. Είναι ένας τρόπος να υποστηρίζεις και να αγαπάς τον εαυτό σου. Μπορείς πραγματικά να αγαπάς τον κόσμο εάν δεν αγαπάς και δεν στηρίζεις τον εαυτό σου? Η απάντηση είναι ΟΧΙ!

 

7. Πώς να δημιουργήσεις τον δικό σου πλούτο.

Όλοι θέλουν μετρητά. Και το Μυστικό για τα μετρητά κρύβεται βασικά από την αρχή της ύπαρξης του κόσμου , γιατί ακριβώς στο κέντρο του προβλήματος βρίσκεται η λύση. Τι εννοώ με αυτό? Το μετρητό πάντα ρέει στους ανθρώπους και στις επιχειρήσεις που λύνουν προβλήματα. Πόσο λογικό είναι αυτό? Σκεφτείτε το.

imagesCA385CEZ

Εάν είστε άρρωστοι καλείτε έναν ηλεκτρολόγο? Όχι βέβαια, καλείτε τον γιατρό.

Εάν χρειάζεστε δάνειο πηγαίνετε στον μανάβη? Όχι βέβαια , πηγαίνετε στην τράπεζα.

Δηλαδή για να ρέουν τα χρήματα προς τα εσάς, θα πρέπει να έχετε την ικανότητα να βρείτε ένα πρόβλημα που έχουν οι άνθρωποι και να γίνετε εσείς η λύση. Είναι τόσο απλό…

 

8. Ποιο πρόβλημα μπορείς να επιλύσεις?

Είναι ένα γεγονός της ζωής. Οι άνθρωποι έχουν προβλήματα και πάντα θα ψάχνουν για λύσεις. Αλλά γιατί να δώσουν σε εσένα τα ωραία τους λεφτά?imagesCAVQXX7A

Αναρωτήσου λοιπόν, ποια λύση μπορώ να προσφέρω σε συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν μια συγκεκριμένη επιθυμία. Όποια λύση και να προσφέρετε οι άνθρωποι πρέπει να την επιζητούν, να την επιθυμούν , να την ψάχνουν.

 

9. Το κλειδί για πλούτο διαρκείας.

Να κάτι που πρέπει να σκεφτείτε πολύ προσεχτικά.

Θέλετε να βρείτε το πρόβλημα και θέλετε να τους δώσετε και την λύση, αλλά το πιο σημαντικό, το κλειδί για τον πλούτο διαρκείας είναι ότι πρέπει να κάνετε την λύση σας, ή την απάντηση στο πρόβλημά τους, μεγαλύτερο σε ανταπόδοση από ότι υποσχεθήκατε.

imagesCAT991OY

Πρέπει πάντα να επιστρέφουν σε εσάς για την λύση που επιζητούν. Δημιουργείτε πλούτο όταν οι άνθρωποι έρχονται ξανά και ξανά και ξανά με τέτοιο βαθμό ενθουσιασμού και ικανοποίησης , που είναι σαν να θέλουν να σας βάζουν λεφτά στην τσέπη για τα καινούρια προβλήματα που έχουν. Η ικανοποίηση που θα λαμβάνουν από την λύση που θα τους δίνετε πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την λύση την ίδια.

10. Μία λύση από κάποιον τρίτο είναι πάντα μία λύση.

Δεν είναι απαραίτητο να βρίσκετε εσείς τις λύσεις. Μπορείτε επίσης να παρουσιάζετε τις λύσεις σαν ενδιάμεσος κάποιου άλλου. Μπορείτε με άλλα λόγια να είστε ενδιάμεσος στο πρόβλημα και στην λύση , imagesCAIZ5S3Bπαρά να λύνετε εσείς το πρόβλημα απευθείας.

Να θυμάστε όμως πάντα ότι εάν λύνετε μικρά προβλήματα θα κερδίζετε λίγα λεφτά, και εάν λύνετε μεγάλα προβλήματα θα κερδίζετε πολλά λεφτά.

Οι άνθρωποι που επιλύουν προβλήματα είναι μαγνήτες χρημάτων.

 

11. Αρχίστε τώρα την καταγραφή.

Κάντε τώρα μια καταγραφή του εαυτού σας ή της εταιρίας σας. Θέλω να ξεκαθαρίσετε ποια προβλήματα λύνετε για τους άλλου. Όχι τα προβλήματα που νομίζετε ότι λύνετε , αλλά ποια πραγματικά προβλήματα λύνετε? Να είστε ειλικρινείς αλλιώς αυτή η άσκηση θα είναι χάσιμο χρόνου.imagesCAGJGZWW

Μετά αναρωτηθείτε τα ακόλουθα. Λύνω πραγματικά το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων? Εάν εργάζεστε για κάποιον άλλο αναρωτηθείτε ¨είμαι αναντικατάστατος?¨

Εάν εύκολα μπορείτε να αντικατασταθείτε , τότε έχετε πολύ λίγη αξία για την εταιρία σας ως επιλυτής προβλημάτων .

Πολλές φορές οι άνθρωποι αγοράζουν προϊόντα όχι γιατί θέλουν να λύσουν ένα πρόβλημα, αλλά γιατί δεν θέλουν να έχουν πρόβλημα. Όπως χάπια για τον πονοκέφαλο, ή σύστημα συναγερμού, ή για να προστατέψουν το κομπιούτερ τους.

Καταγράψτε λοιπόν τι προσφέρετε και δώστε την λύση.

 

12. Κατάληξη: Γίνετε ένας μαγνήτης χρημάτων Τώρα!

Το Μυστικό εδώ λοιπόν είναι να μην παρακαλάτε το Σύμπαν, τον Θεό για λεφτά.

Ζητήστε για προβλήματα να επιλύσετε , πείτε εκεί ψηλά ότι είστε έτοιμοι και πρόθυμοι να λύσετε τα προβλήματα όλου του κόσμου. Ζητήστε να σας αποκαλυφθούν , imagesCAQPVSZYζητήστε για έναν τρόπο να κάνετε γνωστό το ταλέντο σας στην επίλυση των προβλημάτων. Κάντε εσείς ή βρείτε κάποιον να συνεργαστείτε.

Όσο λοιπόν συντονίζεστε σε αυτό το μυαλό σας γίνεται ένας μαγνήτης χρημάτων.

Ανακαλύπτει σιγά σιγά τα εργαλεία και σκάβει στα ορυχεία του σύμπαντος και τι βρίσκει εκεί? Πλούτο!

Καλή επιτυχία…

Τέλος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: